Weerbericht: in de Kempen tot 28 graden

Weerbericht: in de Kempen tot 28 graden

De maxima schommelen deze middag van 22 of 23 graden in de Ardennen tot 28 graden in de Kempen. Aan zee haalt het kwik 24 of 25 graden. ’s Avonds en ’s nachts wordt het op de meeste plaatsen helder, maar tegen de ochtend is er in het westen kans op mist. Ook ’s nachts blijft het zacht, met minima tussen 9 en 15 graden. Dat meldt het KMI. Morgenochtend begint overal, met uitzondering van het westen, zonnig. Het wordt al snel warm. In het binnenland halen we maxima tussen 21 of 22 graden in de Ardennen, en 26 graden in de Kempen en het uiterste zuiden van het land. Aan zee klimt het kwik tot 19 of 20 graden.

In de loop van de dag ontstaan er enkele stapelwolkjes maar blijft het droog. Morgenavond en -nacht blijft het droog. Vanaf de Noordzee verwachten we lage wolken en mist, die zich stilaan uitbreiden van het westen naar het centrum van het land. In het zuiden blijven er opklaringen.

Zaterdagochtend is er kans op mist of lage wolken. Daarna krijgen we afwisselend zon en wolken. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden.

Zondag wordt warme en onstabiele lucht aangevoerd. De zon is nog altijd vaak te zien, maar stapelwolken kunnen lokaal uitgroeien tot onweerachtige buien. Het is nog warm, met maxima tussen 21 en 24 of lokaal 25 graden.

In de nacht naar maandag komen we in gevoelig frissere lucht terecht. Maandag en dinsdag blijft het grotendeels bewolkt, met periodiek wat lichte regen. De maxima vallen terug op normale waarden voor de tijd van het jaar. Woensdag en donderdag wordt het wisselvallig: zon en wolken wisselen elkaar af, met soms eens een lokale bui.

bron: Belga