Theo Francken: “Kom uw geld uitgeven in de Louisalaan, maar vraag geen asiel aan”

Theo Francken:
Theo Francken: "Kom uw geld uitgeven in de Louisalaan

“Jullie zijn welkom om bij ons te werken, studeren, familie te bezoeken, geld uit te geven in de Louisalaan, naar het Atomium te gaan of Brugge, de mooiste stad ter wereld, te bezoeken, maar vraag geen asiel aan in België.” Dat is de duidelijke boodschap van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), momenteel op ‘ontradingsmissie’ in Albanië. Staatssecretaris Francken is sinds gisteren in Albanië. Hij heeft er ontmoetingen met lokale politici en politie. Doel? Albanezen zoveel mogelijk afraden in ons land asiel aan te vragen. De laatste jaren is het aantal aanvragen uit Albanië sterk gestegen, onder meer omdat de visaplicht voor Albanezen in de Schengenzone is afgeschaft, maar Albanië staat op de lijst met veilige landen en dus hebben de inwoners doorgaans maar weinig kans om erkend te worden als vluchteling.

Vandaag had de N-VA-staatssecretaris onder meer ontmoetingen met zijn ambtgenote Rovena Voda, de Albanese minister van Binnenlandse Zaken Fatmir Xhafaj en buitenlandminister Ditmir Bushati. Op een persconferentie maakte hij nogmaals duidelijk dat Albanese vluchtelingen maar beter niet in België hun geluk komen zoeken. Ons land is “niet het eldorado, niet het land van melk en honing”, zei hij. Hij benadrukte ook dat Albanezen die illegaal ons land binnenkomen, meteen worden teruggestuurd.

“Jullie zijn welkom om bij ons te werken, studeren, familie te bezoeken, geld uit te geven in de Louisalaan, naar het Atomium te gaan of Brugge te bezoeken, maar vraag geen asiel aan in België”, klonk het.

Bron: Belga