Jupiler Pro League - Brugge opnieuw stapje dichter bij titel na doelpuntenfestijn tegen Charleroi

Op de vierde speeldag van play-off I van de Jupiler Pro League heeft Club Brugge donderdagavond brandhout gemaakt van Charleroi. De Bruggelingen wonnen met 6-0 van de Carolo's. De bal was nog maar 42 seconden aan het rollen toen het eerste doelpunt viel. Wesly Moraes, die afgelopen weekend in Anderlecht (1-0) op de bank begon, bedankte Ivan Leko voor het herwonnen vertrouwen en bracht Club met een afgeweken schot op voorsprong. Club kwam in de 27e minuut op rozen toen een door Wesley doorgekopte hoekschop in de voeten van Diaby terecht kwam. De Malinees stond moederziel alleen aan de tweede paal en hoefde de 2-0 enkel binnen te tikken. Nog geen vijf minuten later was de malaise compleet bij Charleroi. Ruud Vormer kopte op een voorzet van Hans Vanaken de 3-0 tegen de touwen. Diezelfde Vormer stond in de 41e minuut plots oog in oog met doelman Parfait Mandanda. De Nederlander werkte koelbloedig af en leek zo de 4-0 op het bord te zetten. De videoref oordeelde echter dat Vormer buitenspel stond, waarop het doelpunt werd afgekeurd.

De 4-0 kwam er dan toch in de tweede helft. Wesley (54e) scoorde op een listige pass van Vanaken zijn tweede van de avond. Na zijn twee assists pikte Vanaken (74e) ook zelf een doelpunt mee. De Neerpeltenaar werkte de voorzet van Dion Cools met het hoofd af. Toch was de Brugse doelpuntenhonger niet helemaal gestild. Zo zette de ingevallen Lior Refaelov op de rebound nog de 6-0 eindcijfers op het bord.

In de stand zet leider Club Brugge (40 punten) Anderlecht opnieuw op zes punten. Charleroi bengelt helemaal onderaan het klassement. De Henegouwers wisten slechts één punt te halen in POI. Komende zondag ontvangt Club Brugge Standard in het Jan Breydelstadion. Charleroi krijgt die dag AA Gent over de vloer. Anderlecht trekt zaterdag naar Genk.