David Goffin heeft ticket voor kwartfinales beet in ATP Monte Carlo

David Goffin heeft ticket voor kwartfinales beet in ATP Monte Carlo
David Goffin heeft ticket voor kwartfinales beet in ATP Monte Carlo

David Goffin (ATP 10) heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (4.872.105 euro). De 27-jarige Luikenaar ging in de derde ronde voorbij de 30-jarige Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 16). Het werd 6-4 en 7-5 na 1 uur en 42 minuten. Bij 5-2 kreeg Goffin op eigen service twee matchballen, maar die liet hij liggen. Een volgende kans bij 6-5 benutte hij wel.

Het was het vijfde onderlinge duel tussen de tennissers, het eerste op gravel. Van de vier vorige ontmoetingen had Goffin alleen de laatste, in 2017 in Sofia, kunnen winnen.

Om door te stoten naar de laatste vier moet Goffin, het zesde reekshoofd, voorbij de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 40) of de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 5). Met die laatste speelt Goffin, die weer helemaal terug lijkt na een oogblessure, het dubbelspel in Monte Carlo. Woensdag bereikten ze de kwartfinales.

David Goffin staat voor de zesde keer op de hoofdtabel van de Monte Carlo Masters. Vorig jaar tekende hij voor zijn beste resultaat door de halve finales te halen. Daar botste hij op gravelkoning Rafael Nadal, die vervolgens voor de tiende keer het toernooi zou winnen. Ook dit jaar kan Goffin de Spanjaard in de halve finales treffen.

Bron: Belga