Eerste huiszoekingen bij Porsche in kader van dieselschandaal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Duitse gerecht voert vandaag huiszoekingen uit bij verantwoordelijken van autobouwer Porsche, in het kader van het dieseluitstootschandaal. Dat meldt het parket van Stuttgart. De actie richt zich tegen medewerkers van Porsche die worden verdacht van bedrog en misleiding. Het gaat om drie verdachten, onder wie een directielid. Op tien plaatsen in Baden-Württemberg en Beieren werden door bijna 160 politieagenten en een dertigtal magistraten huiszoekingen uitgevoerd, aldus het parket.

Porsche en Volkswagen-dochter Audi, die dieselmotoren levert aan Porsche, hebben gezegd volledig mee te werken aan het onderzoek. Porsche verklaarde dat bij de inval documenten zijn meegenomen. In het najaar van 2016 riep Porsche al vrijwillig auto's van het type Macan terug.

Het gaat om de eerste huiszoekingen bij Porsche sinds het uitbreken van het dieselschandaal binnen de Volkswagen-groep eind 2015. Volkswagen heeft toegegeven 11 miljoen voertuigen te hebben uitgerust met sjoemelsoftware, die de resultaten van tests kon manipuleren. Bij Volkswagen en Audi, een ander merk binnen de groep, vonden ook al huiszoekingen plaats.

Bron: Belga