Kunstwerk met 1.000 t-shirts ingehuldigd aan lift Brussels Justitiepaleis

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aan de lift aan het Brusselse Justitiepaleis is het kunstwerk "If I had Wings" van de Finse kunstenares Kaarina Kaikkonen ingehuldigd. De installatie bestaat uit meer dan 1.000 kleurrijke t-shirts die rond de lift hangen. "If I had Wings" werd in elkaar gestoken door vrijwilligers uit de Marollenwijk. De t-shirts werden ook deels ingezameld in de Marollen. De initiatiefnemers willen met het project de buurt samenbrengen.

"Dit werk is bedoeld om de voorbijgangers een vreugdevol gevoel te geven. De lift en de brug vormen samen een zeer mannelijke en koude technische structuur. Het kunstwerk, "If I had Wings", is gemaakt van t-shirts en shirts met korte mouwen, geschonken door partners en mensen in de Marollen en daarbuiten. Het kunstwerk voegt een glimlachende en zachte, verwarmende vrouwelijke aanraking toe. De lift droomt om vleugels te hebben, om vrij te zijn, om met passagiers te vliegen", zegt kunstenares Kaarina Kaikkonen.

Het werk werd ingehuldigd door Brussels minister van Openbare Werken Pascal Smet (sp.a) en Brussels schepen voor cultuur en toerisme Karine Lalieux (PS) in aanwezigheid van de ambassadeur van Finland in België en de directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Het kunstwerk zal gedurende vijf maanden te zien zijn.

bron: Belga