JongCD&V “niet opgezet” met plaats Aaron Berger op lijst

JongCD&V "niet opgezet" met plaats Aaron Berger op lijst

JongCD&V is naar eigen zeggen “niet opgezet” met de negende plaats die Aaron Berger zou krijgen op de lijst van de Antwerpse CD&V. De jongerenpartij tilt zwaar aan een vroegere uitspraak van de chassidische jood, waarin hij gemengde scholen als “kindermishandeling” bestempelde. De CD&V-jongeren verwachten een “duidelijke rechtzetting”. “Culturele gebruiken zijn wat ze zijn. Problematischer is de visie die men heeft op homoseksualiteit, op gendergelijkheid of op allerhande ethische thema’s. Hoe kan je het onderwijsbeleid mee vormen, als je gemengde scholen bestempelt als kindermishandeling?”, zegt CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi.

“In Antwerpen doen wij met JongCD&V ieder jaar met een grote delegatie mee aan de Pride. De samenleving die wij willen uitbouwen in onze steden en gemeenten is er één waar alle kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn. Wij verwachten een duidelijk signaal vanuit Antwerpen én van Aron Berger”, zegt Mahdi voorts.

“We begrijpen dat de afdeling bruggen wilt bouwen met alle gemeenschappen die in Antwerpen actief zijn. Dat is ook hét wezenlijke verschil tussen onze partij en anderen. Twee jaar geleden organiseerde ik nog een rondleiding door de joodse gemeenschap in Antwerpen. Maar bruggen bouwen moet ook lukken zonder kandidaten op onze lijsten met een visie op onze samenleving die haaks staat op de onze. Indien er geen duidelijke rechtzetting komt, heeft Berger niets op onze lijsten te zoeken”, besluit Mahdi.

bron: Belga