David Goffin in twee lange sets voorbij Tsitsipas in Monaco

David Goffin in twee lange sets voorbij Tsitsipas in Monaco
David Goffin in twee lange sets voorbij Tsitsipas in Monaco

David Goffin (ATP-10) heeft zich vandaag voor de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi van Monte-Carlo geplaatst. De 27-jarige Luikenaar, als zesde reekshoofd vrij in de eerste ronde, had wel de handen vol met de Griekse kwalificatiespeler Stefanos Tsitsipas (ATP-71). Pas na 2 uur en 2 minuten stond de 7-6 (7/4), 7-5 eindstand op het bord. Goffin nam zo revanche voor de nederlaag die hij in oktober 2017 leed tegen de jonge Griek in de Lotto Arena van Antwerpen. Daar werd hij in de kwartfinales van het European Open met 2-6, 7-6 (7/1) en 7-6 (7/4) uitgeschakeld door de 19-jarige Tsitsipas.

Om een plaats in de kwartfinales gaat Goffin donderdag het gravel in Monaco op voor een duel tegen de winnaar van de partij tussen de Spanjaarden Roberto Bautista Agut (ATP-16) en Feliciano Lopez (ATP-30).

Morgenavond komt Goffin in het dubbelspel in actie. Aan de zijde van de Bulgaar Grogor Dimitrov (ATP-5) geeft hij dan de Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Rajeebv Ram partij in de achtste finales.

Bron: Belga