IN BEELD. Vrouw ‘bevalt’ van kat

Vrouw bevalt van kat
E. Woods-Darby / L. Schultz

De Britse fotografe Lucy Schultz doet de term ‘crazy cat lady’ alle eer aan. Dat haar gezinnetje is uitgebreid met een schattige kitten, kondigt ze aan door foto’s te delen waarin ze ‘bevalt’ van de kat. Het resultaat is even prachtig als hilarisch.

“Een jaar geleden was ik dolenthousiast dat ik mijn eerste eigen kat zou krijgen. Ik vertelde mijn beste vriendin Elisabeth dat ik zin had om een geboortekaartje te maken als het eindelijk zover was”, zei Schultz tegen Yahoo Lifestyle. Nu ze de momenteel nog naamloze kitten van vijf maanden eindelijk in haar armen kan sluiten, is het dus zover.

Favo babyfoto’s

Alleen besloten Lucy en haar beste vriendin en fotografe Elisabeth Woods-Darby om er uiteindelijk een heuse bevallingsfotoshoot van te maken… En jawel, ook deze kattenfoto’s gaan viraal. Sinds Schultz ze afgelopen vrijdag op Facebook postte, zijn de beelden al meer dan 73 000 keer gedeeld. De meer dan 40 000 reacties gaan van “mijn favoriete soort babyfoto’s” tot “dit is wansmakelijk, schokkend en creepy”. En laat die polariserende reacties net zijn wat Schultz met haar fotoshoot wilde bereiken.

Dat ze zo bekend zou worden, dat had ze echter niet verwacht. “Ik ben nog steeds aan het wennen aan mijn nieuwe roem. Ik kan echt niet geloven dat ik vanaf nu bekendsta als ‘de vrouw die bevallen is van een kat'”, vertelde ze tegen de lokale televisiezender KUSA.

lucyschultzphotography.com
Elisabeth Woods-Darby op Instagram

(sg)