VolleyProms - Hendrik Tuerlinckx en Celine Van Gestel zijn Speler en Speelster van het Jaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) en Celine Van Gestel (Asterix) zijn maandag in Genk op de 30e VolleyProms tot Speeler en Speelster van het Jaar verkozen. Tuerlinckx kreeg met 136 punten de voorkeur op Julien Winkelmuller (Menen/116 ptn) en Jolan Cox (Maaseik/77). Bij de vrouwen stak Van Gestel met een monsterscore van 215 punten torenhoog boven de concurrentie uit. Haar ploeggenote Jasmien Biebauw werd met 71 punten tweede, Laure Flament (Gent) met 68 punten derde.

Tuerlinckx volgt zichzelf op de erelijst op. In totaal is het de vierde keer (na 2013, 2014 en 2017) dat hij tot beste speler van de Belgische competitie verkozen wordt. Hij komt zo naast Roger Maes, Johan Baetens en Eddy Evens in de geschiedenisboeken. Als de 30-jarige hoofdaanvaller zijn naam nog één keer meer op de erelijst kan plaatsen, evenaart hij het record dat Jef Mol in de jaren zeventig op de tabellen zette.

De 20-jarige Van Gestel mocht de trofee een eerste keer in ontvangst nemen. Zij volgt Britt Herbots op, die onlangs nog tot MVP in Frankrijk werd uitgeroepen.

Robert Wojcik (Guibertin) en opnieuw Celine Van Gestel waren de belangrijkste pionnen in de reguliere competitie en kroonden zich zo tot MVP (Most Valuable Player) van het Jaar. Ze werden door de coaches verkozen. Na elke wedstrijd brachten die een stem uit op de beste spelers van de match.

Mathieu Vanneste (Haasrode Leuven) en Silke Van Avermaet (Asterix) werden Rookie van het Jaar. Asterix Avo Beveren kaapte bij de vrouwen alle trofeeën weg, want Gert Vande Broek volgde zichzelf op als Coach van het Jaar. Bij de mannen was Joel Banks (Maaseik) de laureaat. Marie-Catherine Boulanger was de beste scheidsrechter van deze jaargang en volgt zo Arturo Di Giacomo op.

Er werden ook een beste Belgische Speler en Speelster in het buitenland verkozen. De keuze viel op Red Dragon Sam Deroo (Kedzierzyn), ook vorig jaar al laureaat, en Yellow Tiger Kaja Grobelna (Lodz), allebei in de Poolse competitie actief. Grobelna volgt Laura Heyrman (Modena) op.

.

bron: Belga