Tom Dumoulin viert terugkeer in competitie in La Doyenne

Tom Dumoulin viert terugkeer in competitie in La Doyenne

Sunweb heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de WorldTour-wedstrijden van komende week, woensdag de Waalse Pijl en zondag Luik-Bastenaken-Luik. In La Doyenne rekent het Duitse WorldTour-team opnieuw op Girowinnaar Tom Dumoulin, die tot dusver een pechseizoen kende en de voorbije maand niet in competitie uitkwam. Het loopt voorlopig niet dit seizoen voor de 27-jarige Dumoulin. In zijn eerste wedstrijd, de Ronde van Abu Dhabi, werd hij genekt door mechanische pech, waardoor een mooi eindklassement uitbleef. Net voor de Strade Bianche, een week later, werd hij ziek terwijl hij in Tirreno-Adriatico moest opgeven na een val. Milaan-Sanremo op 17 maart was zijn laatste race. Met het oog op de Ronde van Italië (4-27 mei), waar hij zijn titel verdedigt, zal hij in Luik toch nog een beetje extra competitieritme willen opdoen.

Aike Visbeek, ploegleider bij Sunweb, trekt met vier kopmannen naar Luik-Bastenaken-Luik. “Het doel is Sam Oomen, Tom Dumoulin, Michael Matthews en Simon Geschke in de finale te brengen”, klonk het. “Dan zijn onze mogelijkheden legio. De laatste 80 km is nog zwaarder geworden in vergelijking met de vorige jaren. Dat wil zeggen dat nog meer renners hun kans zullen willen wagen in de aanval. De wedstrijd zal moeilijker te controleren zijn.”

Selectie Waalse Pijl: Laurens Ten Dam (Ned), Johannes Fröhlinger (Dui), Simon Geschke (Dui), Chad Haga (VSt), Chris Hamilton (Aus), Michael Matthews (Aus), Sam Oomen (Ned)

Selectie Luik-Bastenaken-Luik: Tom Dumoulin (Ned), Johannes Fröhlinger (Dui), Simon Geske (Dui), Chad Haga (VSt), Chris Hamilton (Aus), Michael Matthews (Aus), Sam Oomen (Ned)

bron: Belga