Clasico Standard-Anderlecht blikvanger, Club mikt op herlancering tegen Charleroi

door
Belga
Leestijd 2 min.

De play-offs in de Jupiler Pro League komen stilaan op kruissnelheid. Amper twee dagen na de topper tussen Anderlecht en Club Brugge (1-0) wordt morgenavond (20u30) de vierde speeldag in Play-off I afgetrapt met het duel tussen AA Gent en Racing Genk. De Gentenaars verloren zaterdagavond in extremis met het kleinste verschil op Standard en hebben de punten nodig om in de titelrace te blijven, al zullen ze zich in de Arteveldestad met een achterstand van zes punten op leider Club Brugge veeleer concentreren op de tweede plaats, die recht geeft op een stek in de voorronde van de Champions League. Genk is ondanks een vier op negen nog steeds laatste en mikt op het tweede Europa League-ticket. In de strijd om de plaatsen in de top drie is voor de Limburgers niet meer dan de rol van scherprechter weggelegd.

Alle ogen worden tijdens het midweekvoetbal echter gericht op de Clasico van woensdagavond tussen Standard en Anderlecht. Paars-wit nestelde zich met een kleine zege in de topper met een verkleinde achterstand van drie punten - dat zijn er eigenlijk vier omdat Club de reguliere competitie als winnaar afsloot - weer in het spoor van de Bruggelingen, maar over een week kunnen de zaken er al helemaal anders uitzien. Anderlecht heeft immers twee verplaatsingen af te werken, na Luik volgt komend weekend Racing Genk. Het programma van blauw-zwart oogt met thuiswedstrijden tegen Charleroi en de Rouches dan weer makkelijker. Een uitstekende mogelijkheid voor de Bruggelingen om zich te herlanceren, na de recente drie op negen met daarin geen enkel velddoelpunt. Bovendien is Club op Jan Breydel al een eeuwigheid ongeslagen en kregen de Karolo's dit seizoen in Brugge al acht doelpunten te slikken.

In Play-off IIa worden alle wedstrijden morgenavond (20u30) afgewerkt. Zulte Waregem verdedigt dan zijn leidersplaats op het veld van de geplaagde tweedeklasser Lierse, dat nog steeds geen overnemer kon vinden en dus ook niet beschikt over een licentie voor volgend seizoen. Kortrijk zit de buren uit Waregem dan weer op de hielen en krijgt met tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven voor eigen publiek een haalbare kaart voorgeschoteld. Waasland-Beveren probeert op bezoek bij Moeskroen dan weer zijn eerste punten in deze play-offs te sprokkelen.

Een dag later (woensdag 20u30) wordt er afgetrapt in Play-off IIb. Leider Lokeren ontvangt dan KV Oostende, eerste achtervolger Sint-Truiden moet op bezoek bij tweedeklasser Beerschot Wilrijk, dat zijn wonden likt na de derbynederlaag op het veld van Antwerp. The Great Old staat tot slot voor de verplaatsing naar Eupen.

bron: Belga