Bundesliga - Speler van Mainz scoort tijdens de rust

Pablo De Blasis heeft maandag een opmerkelijk doelpunt gescoord in de Duitse Bundesliga. De Argentijnse middenvelder van Mainz zette zijn team op een 1-0 voorsprong tegen Freiburg. Hij deed dat tijdens de rust. Scheidsrechter Guido Winkmann had de eerste helft al afgeblazen, toen hij van de videoref te horen kreeg dat er hands binnen de zestien begaan was. Hij riep daarop de teams terug het veld op en liet Mainz alsnog een penalty trappen. De Blasis zette die feilloos om.

"We waren al in de kleedkamers", getuigde Jochen Seier, bestuurslid van Augsburg. "Ik veronderstel dat het allemaal wel volgens de regels is, maar het wordt met de dag gekker."

Het degradatieduel van de 30e speeldag eindigde uiteindelijk op 2-0. De Blasis nam elf minuten voor tijd ook het tweede doelpunt voor zijn rekening.