Bozar roept Maria Callas tot leven via hologram

Bozar roept Maria Callas tot leven via hologram
Foto RV

De bekende operazangeres Maria Callas geeft in november een concert in Brussel. De overleden legende zal via hologram-technologie geprojecteerd worden op het podium van Bozar. 

De nieuwe technologie van Base Hologram Productions wekt Maria Callas weer tot leven voor een uniek hologramconcert. Op 27 november geeft de operazangeres een concert in Bozar als 3D-projectie. Callas zal begeleid worden door een symfonisch orkest met zestig -echte muzikanten. Er zullen ook originele opnames van haar nummers gebruikt worden. Eerder waren er al vertoningen in La Scala in Milaan en in de Metropolitan Opera in New York. Callas stierf in 1977 op 53-jarige leeftijd in Parijs.

Base Hologram Productions is het bedrijf achter de technologie voor de reeks concerten. “Het is een uniek en vurig actueel spektakel. Een publiek is tegenwoordig steeds op zoek naar vernieuwing op het podium, dit vanuit de wens om even weg te dromen en nieuwe emoties live te ervaren”, zegt CEO Marty Tudor.

Roy Orbinson

Het is niet de eerste keer dat een overleden artiest terug tot leven wordt gewekt door middel van een hologram. Eerder werden rapper Tupac en gitarist Jimi Hendrix geprojecteerd voor een publiek. Deze maand kan je nog een virtuele Roy Orbinson in de Stadsschouwburg van Antwerpen zien met zijn “In dreams: hologram tour 2018”.