WTA Lugano - Elise Mertens en Kirsten Flipkens pakken de dubbeltitel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens en Kirsten Flipkens hebben zondag de dubbeltitel veroverd op het WTA-toernooi in het Zwitserse Lugano (gravel/250.000 dollar). In de finale haalden de eerste reekshoofden het in twee sets van het Wit-Russische duo Vera Lapko en Aryna Sabalenka: 6-1 en 6-3 na 1 uur en 1 minuut. Komend weekend mogen Mertens en Flipkens met België aan de slag in de Fed Cup tegen Italië.

Voor Mertens was het de vijfde dubbeltitel, de tweede van het jaar na Hobart waar ze aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs de titel pakte. Voor de 32-jarige Flipkens was het de tweede dubbeltitel na Seoel 2016 en 's-Hertogenbosch 2017.

Eerder op zondag was de 22-jarige Mertens (WTA 20) ook al de beste in het enkelspel. In de finale haalde de Limburgse, tweede reekshoofd in Lugano, het na één uur en 26 minuten in twee sets (7-5 en 6-2) van Sabalenka (WTA 61). Het was voor Mertens haar derde titel in vier finales. Haar vorige twee toernooizeges vonden plaats in Hobart (2017 en 2018), op hardcourt. In Istanboel verloor ze vorig jaar de finale op gravel van de Oekraïense Elina Svitolina.

bron: Belga