WK motorcross - GP van Portugal - Jeffrey Herlings zet zegereeks voort, Van Horebeek zesde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag op het circuit van Agueda de Grote Prijs MXGP van Portugal op zijn naam geschreven. De Nederlandse WK-leider won beide reeksen van de vijfde WK-manche en bleef in de uitslag de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) en de Sloveen Tim Gajser (Honda) voor. Voor Herlings is het al zijn vierde GP-overwinning op vijf manches. De Nederlander kwam in beide reeksen als eerste over de streep, telkens voor Cairoli.

Een pechdag was het voor Clément Desalle (Kawasaki), die na een crash de eerste reeks niet uitreed. In de tweede werd de Panda wel nog derde, waardoor hij negende werd en alsnog in de WK-punten reed. Door het wegvallen van Desalle was Jérémy van Horebeek (Yamaha) met een zesde plaats de beste Belg. Julien Lieber (Kawasaki) eindigde op de dertiende plaats, Kevin Strijbos (KTM) werd 18e en Nathan Renkens (Honda) 31e envoorlaatste.

Herlings voert met 241 punten de WK-stand aan. Eerste achtervolger Cairoli (225) volgt op 16 punten. De Fransman Romain Fèbvre (Yamaha) staat met 169 punten net boven Desalle (165) op het voorlopig WK-podium. Van Horebeek (132) is op de zevende plaats de tweede Belg in de top 10, Lieber (86) is elfde.

In de MX2 boekte de Spanjaard Jorge Prado (KTM) zijn tweede opeenvolgende GP-overwinning. De Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) en de Australiër Jed Beaton (Kawasaki) stonden mee op het podium. De Letse WK-leider Pauls Jonass (KTM), die de eerste drie WK-manches geen tegenstand dulde, werd opnieuw pas vijfde. Brent Van Doninck (Husqvarna) reed naar de zestiende plaats, Jago Geerts (Yamaha) werd achttiende. In de WK-stand nadert Prado (202 punten) tot op 14 punten van Jonass. Olsen (185) is derde.

.

bron: Belga