WB-finale jumping – Olivier Philippaerts: “Top drie was te sterk”

WB-finale jumping - Olivier Philippaerts: "Top drie was te sterk"

Olivier Philippaerts kon leven met zijn vijfde plaats op de wereldbekerfinale in Parijs, in de overtuiging dat de top drie outstanding was. “Als je rekening houdt met het grote puntenverschil tussen de top drie van de uitslag en de rest van het deelnemersveld, dan kan ik tevreden zijn met mijn vijfde plaats”, concludeerde de 24-jarige Limburger. “Ik had gehoopt op minstens één nulronde op de slotdag maar dat heeft dus niet mogen zijn. Ik kan Legend niets verwijten, zij heeft echt goed gesprongen en was de eerste dag even sterk als de laatste. Dat bewijst dat zij een echt kampioenschapspaard is. Het is nu zaak om aan de kleine details te werken, waardoor we nog betere resultaten kunnen behalen.”
“Als ik terugkijk naar de afgelopen dagen, dan had ik tijdens het jachtparcours misschien iets meer risico moeten nemen om zo een nog betere uitgangspositie te bekomen. En zondag had ik ook een nulronde moeten rijden. Maar achteraf, dat is altijd praat voor de vaak. Ik kan best leven met die vijfde plaats.”
“Olivier kan terugblikken op een sterk kampioenschap. Een vijfde plaats is een mooi resultaat voor iemand die voor het eerst een wereldbekerfinale rijdt”, zegt vader Ludo Philippaerts. “De ruiters die voor Olivier eindigen hebben allemaal een pak meer ervaring. Om als 24-jarige in hun spoor als vijfde te eindigen is super!”
“Ik ben verliefd op de wereldbekerfinale. Elk jaar duid ik die met stip aan”, reageerde winnares Beezie Madden, die toch zenuwachtig aan de slotdag begonnen was. “Ik wist immers niet hoe ver Breitling mee zou kunnen op toch wel een bijzonder zwaar kampioenschap. Het was voor hem immers zijn eerste wereldbekerfinale. Maar hij heeft het prachtig gedaan. Toen we halverwege de slotronde in de fout gingen, heb ik niet gepanikeerd, maar hem het signaal gegeven dat wij samen zouden proberen op vier strafpunten te eindigen. En dat heeft hij prima gedaan.”

.

bron: Belga