Proximus League - Opnieuw doelpuntenloos gelijkspel tussen Roeselare en Westerlo

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roeselare en Westerlo hebben elkaar zondag op Schiervelde in evenwicht gehouden. Op de vierde speeldag van de play-downs in de Proximus League eindigde hun partij op 0-0. Na een typische eindeseizoensmatch werd er net als een week eerder in het Kuipje niet gescoord. De Kemphanen kregen in een matige wedstrijd de beste kansen, maar Jens Naessens en Wouter Corstjens geraakten niet voorbij Roeselare-doelman De Winter. In het absolute slot kwam de thuisploeg gevaarlijk uit de hoek, maar scoren lukte opnieuw niet. De West-Vlamingen eindigden de match met tien na een tweede gele kaart voor Godwin Saviour.

Tubeke is sinds vrijdagavond zeker van de sportieve degradatie naar de amateurliga na een 0-1 nederlaag tegen Union. Om volgend seizoen toch nog in 1B uit te kunnen komen, moet de Waals-Brabantse club hopen dat Lierse ook voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport zijn licentie niet krijgt. Tubeke stelt zich daarbij tussenkomende partij, de zaak wordt op 3 mei behandeld.

Met nog twee matchen te gaan voert Roeselare (24 punten) de stand in 1B aan. Daarna volgen Westerlo (22), Union (20) en Tubeke (14).

.

bron: Belga