Chantal Blaak juicht bij de vrouwen in Amstel Gold Race

Chantal Blaak juicht bij de vrouwen in Amstel Gold Race
Chantal Blaak juicht bij de vrouwen in Amstel Gold Race

Chantal Blaak heeft vandaag de Amstel Gold Race bij de vrouwen gewonnen. De wereldkampioene van het Boels-Dolmans Cycling Team klopte in een sprint met drie haar landgenote Lucinda Brand. Amanda Spratt moest vrede nemen met een derde plaats. Het duurde lang vooraleer de wedstrijd bij de vrouwen open brak. Pas halfweg koers, iets daarvoor was titelverdedigster Anna van der Breggen ten val gekomen, al keerde ze wel snel terug in het peloton, spatte het peloton uit elkaar.

Na de beklimming van de Keutenberg vormde zich een kopgroep van acht renners: Alexis Ryan, Chantal Blaak, Amanda Spratt, Lotta Pauliina Lepistö, Audrey Cordon Ragot, Riejanne Markus, Giorgia Bronzini en Lucinda Brand. Maximaal reden ze een bonus van 2:40 bij elkaar. In het peloton, dat in verschillende stukken was gebroken, was de samenwerking een beetje zoek.

Op de voorlaatste beklimming van de Cauberg, gingen Lepistö en Bronzini overboord, met zes reden ze de finale in. Daarna regende het aanvallen, maar zonder succes en omdat het tempo stokte, konden Lepistö en Bronzini toch weer aansluiten.

Op de laatste passage van de Cauberg, was het Brand die op 2,4 km in de aanval ging, maar zonder succes. Daarna was het de beurt aan Spratt op het steilste stuk, maar Blaak dichtte het gaatje opnieuw. Met een trio: Blaak, Brand en Spratt gingen we de laatste 2 km in. Brand probeerde het nog een keer, maar nu was het Spratt die de kloof dichtte. In de sprint was het Blaak die aan het langste eind trok en zo haar tweede overwinning van het seizoen boekte na eerder een ritzege in de Healthy Ageing Tour (2.1).

Bron: Belga