Amstel Gold Race - Preben Van Hecke rijdt zich in de kijker

door
Belga
Leestijd 2 min.

Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) behaalde zondag zijn beste resultaat ooit in de Amstel Gold Race, een twaalfde plaats nadat hij de hele dag in de aanval had gereden. In zijn elfde deelname behaalde de Belgische kampioen van 2015 zijn sterkste resultaat in de Nederlandse klassieker. "Ik ben hier echt wel tevreden mee", zei Van Hecke na afloop. "Ik rijd vanaf kilometer tien of vijftien in de aanval tot bijna tot het eind. We worden dan wel ingerekend door de grote kanonnen, maar finaal rijd ik wel nog een mooi resultaat bij elkaar, toch een klein prijsje en dat is fijn voor de ploeg. We wilden ons in de kijker rijden en dat is gelukt."

De kopgroep verzamelde een voorsprong van maximaal zestien minuten. "Dat was heel veel en heeft ook mee de uitslag bepaald", weet Van Hecke, "natuurlijk, ik wist wel dat we het niet tot het eind zouden uitzingen en nog gegrepen zouden worden, maar het zou nooit door een grote groep zijn, maximaal een peloton van twintig of dertig renners. Op de Bemelerberg probeerde ik dan nog wat voorsprong te pakken, weg te rijden, te anticiperen voor die grote namen zouden gaan, maar mijn benen blokkeerden en veel zat er niet meer in toen die mannen hun koers reden. Uiteindelijk finish ik in een derde groepje en sprint ik daar nog voor een ereplaats. Ik word tweede van dat groepje, na die Zuid-Afrikaan (Daryl Impey, red) en dus twaalfde in totaal. Hier ben ik blij mee."

Sport Vlaanderen-Baloise kreeg vorig weekend geen wildcard voor Parijs-Roubaix. "Ik heb de laatste weken ook enkel Gent-Wevelgem en de Ronde gereden. Gent-Wevelgem was goed, de Ronde wat minder en daarna heb ik twee weken goed kunnen trainen. Woensdag reed ik de Brabantse Pijl en nu deze koers. Ik was wel fris en dat hielp me wel vandaag, dit is een koers die me ligt, met dat draaien en keren en ik ben blij dat ik hier eindelijk eens een resultaat kan rijden."

Van Hecke staat reserve voor de Waalse Pijl en rijdt daarna wel nog Luik-Bastenaken-Luik.

bron: Belga