Amstel Gold Race - Michael Valgren na Bjarne Riis tweede Deen op erelijst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Michael Valgren schreef zondag na de Omloop Het Nieuwsblad ook de Nederlandse klassieker Amstel Gold Race op zijn palmares. Meteen na zijn overwinning bedankte de Deen van Astana in het flashinterview onder meer zijn Belgische ploegmaat Laurens De Vreese. Valgren is na Bjarne Riis de tweede Deen die erin slaagt de Amstel Gold Race te winnen. Hij kreeg meteen na zijn zege telefonische felicitaties van teammanager Alexander Vinokourov. "Hij wenste me een dikke proficiat, en zei dat hij een goeie ploeg had gezien. Ik kan hem daar alleen maar in bijtreden. We waren heel gefocust. In het begin van de wedstrijd heeft Laurens superhard gewerkt. Ook Omar (Fraile, red) heeft me veel geholpen en in de finale zat Jakob (Fuglsang, red) nog bij me. Het was een perfecte dag voor ons", aldus Valgren.

"Jakob heeft de rest afgemat, zodat ik kon komen. Mijn tweede aanval was de goede. Ik ben superblij voor mij en de ploeg dat het gelukt is. We koersen nu al een paar jaar op deze manier. Natuurlijk pakken we soms naast de grote overwinningen, maar nu beginnen die te komen. Wij Denen hebben in onze nationale ploeg, en in mijn vorige continentale team, geleerd om in blok te koersen. Het ziet er rooskleurig uit voor onze natie."

Valgren won dit jaar zowel de Omloop Het Nieuwsblad als de Amstel Gold Race. Als welk type renner ziet hij zichzelf? "Goeie vraag. Ik weet het zelf niet", lacht hij. "Als belofte won ik tweemaal Luik-Bastenaken-Luik, dus hebben de Ardennen een speciale plek in m'n hart. Vorig jaar probeerde ik voor het eerst de kasseiklassiekers en ook dat ging goed. Dit jaar werd ik vierde in de Ronde van Vlaanderen en dacht ik dat ik misschien de Ardennenklassiekers zou moeten schrappen en starten in Roubaix. Maar nu win ik hier en wil ik terugkomen."

bron: Belga