Kunstenares tekent levensgrote penis in Stockholm

In 2018 zijn er nog maar weinig taboes zou je denken, maar in Zweden zijn het daar niet mee eens. Toen plotseling een vijf meter hoge penis op een muur opdook, waren veel bewoners verontwaardigd. Het kunstwerk kreeg zelfs zoveel klachten dat het nu overschilderd wordt. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

De Zweedse kunstenares Carolina Falkholt kreeg toestemming om op een graffitimuur van het bedrijf Atrium Ljungberg haar werken tentoon te stellen. Toen ze een mannelijk geslachtsorgaan wilde tekenen, raadpleegde ze dus niet de buren. Maar dat ze zoveel negatieve commentaar over de penis ging krijgen, had ze niet verwacht. "Ik wil dat mensen nadenken over seks. Het is zo belangrijk, maar in onze maatschappij wordt het als iets vuil beschouwd. Dat buurtbewoners hier nu van walgen, wil toch iets zeggen."

Boze buurtbewoners

Normaal ging de mega-erectie zes maanden standhouden, maar na reacties van boze buurtbewoners heeft Atrium Ljungberg beslist om het kunstwerk te overschilderen. Het is niet de eerste keer dat Falkholt ophef veroorzaakt. In New York tekende een vergelijkbaar geslachtsorgaan en ook daar ving ze bot.

 

— street art usa (@streetartUS) January 2, 2018