Weerbericht – Relatief zonnig einde van de paasvakantie met hier en daar kans op buien

Weerbericht - Relatief zonnig einde van de paasvakantie met hier en daar kans op buien

Het KMI verwacht zaterdag, na het optrekken van eventueel ochtendgrijs, aanvankelijk regelmatig wat zon en droog weer. In de loop van de namiddag komt er meer bewolking opzetten en stijgt vooral over de westelijke landshelft de kans op enkele buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De temperaturen stijgen tot 14 graden aan zee en in de Ardennen en tot 17 à 18 graden elders, bij een overwegend zwakke wind uit zuidenwind. Zaterdagavond kunnen er aanvankelijk nog enkele buien vallen. Later wordt het op de meeste plaatsen droog met breder wordende opklaringen. Lokaal kan opnieuw nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 7 en 10 graden, bij een zwakke tot soms matige zuidenwind.
Zondag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het vrijwel overal droog. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Aan de kust kan een lichte zeebries opsteken.
Maandag trekt een zwakke storing over ons land. Het wordt meestal zwaarbewolkt, met lokaal kans op wat gedruppel. Maximumtemperaturen tussen 12 en 19 graden.
Vanaf dinsdag wordt ons weerbeeld bepaald door een hogedrukgebied dat zich installeert nabij Denemarken. Hierdoor wordt droge en steeds warmere, continentale lucht in onze richting gestuwd. Het wordt meestal zonnig met temperaturen die geleidelijk oplopen tot 24 graden op donderdag en vrijdag.
Het KMI waarschuwt ook nog voor CO-vergiftiging.

bron: Belga