Proximus League - Tubeke trekt naar BAS als "tussenkomende partij" in zaak rond licentie van Lierse

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tubeke trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) als "tussenkomende partij" in de zaak rond de licentie van Lierse, zo bevestigde het BAS zaterdag aan persagentschap Belga. Tubeke is sinds vrijdagavond zeker van de sportieve degradatie naar de amateurliga na een 0-1 nederlaag tegen Union op de vierde speeldag in Play-off III. Om volgend seizoen toch nog in eerste klasse B uit te komen, kan de Waals-Brabantse club wel nog hopen dat Lierse ook voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport zijn licentie niet krijgt. Tubeke stelt zich daarbij tussenkomende partij, de zaak wordt op 3 mei behandeld.

Deze week kreeg Lierse van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geen licentie voor volgend seizoen. De club is op zoek naar een nieuwe eigenaar en zolang die niet gevonden wordt, kunnen de Pallieters niet voldoen aan de licentievoorwaarden. Lierse hoopt snel een overnemer te vinden om zo met een nieuw dossier voor het BAS te verschijnen. Volgens CEO Jan Van Elst wordt er nog met vier kandidaat-overnemers gesproken, maar de tijd begint te dringen op het Lisp.

SK Lierse verkreeg overigens ook geen nationale amateurlicentie. Als de Pallieters voor het BAS naast een licentie voor het seizoen 2018-2019 zouden grijpen, is er geen sportieve degradant. Lierse zakt dan zelf naar de provinciale reeksen.

bron: Belga