Primera Division - Record brengt FC Barcelona nog wat dichter bij de landstitel

FC Barcelona heeft zaterdag de topper van de 32e speeldag in de Primera Division met 2-1 (rust: 1-0) gewonnen van Valencia. Voor de Catalanen was het al de 39e ongeslagen wedstrijd op rij in La Liga en daarmee doen ze beter dan Real Sociedad dat het vorige record neerzette tussen april 1978 en mei 1979. De laatste competitienederlaag van Barcelona (2-0 tegen Las Palmas) dateert van 8 april 2017. Met 82 punten hebben ze voorlopig een voorsprong van veertien punten op eerste achtervolger Atlético, dat wel nog een wedstrijd minder op de teller heeft. Met nog slechts zes speeldagen voor de boeg lijkt de titel Barça nog moeilijk te kunnen ontsnappen. Zo kunnen ze hun seizoen toch nog glans geven, na de onverwachte uitschakeling in de kwartfinales van de Champions League tegen het AS Roma van Radja Nainggolan. Na een duidelijke 4-1 thuiszege in de heenwedstrijd gingen de Catalanen in de Italiaanse hoofdstad met 3-0 onderuit.

Tegen Valencia kwam de koploper op voorsprong via Luis Suarez, na de pauze zorgde Samuel Umtiti al snel voor de dubbele voorsprong. Van op de stip milderden de bezoekers via Dani Parejo in de slotfase nog tot 2-1, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Valencianen niet meer.

Bij Valencia mocht de Braziliaanse Belg Andreas Pereira na 69 minuten invallen, Rode Duivel Thomas Vermaelen kwam bij de thuisploeg niet van de bank.