Jupiler Pro League - Lokeren verstevigt leidersplaats met 3-0 zege tegen Eupen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lokeren heeft zaterdagavond de openingswedstrijd van Play-off IIb met 3-0 gewonnen van Eupen. Steve De Ridder (13.) en José Cevallos (65.) scoorden de Lokerse doelpunten, een owngoal van Jordan Loties (71.) zorgde voor de 3-0 eindstand op Daknam. Lokeren komt zo met zeven punten uit drie wedstrijden nog wat steviger aan de leiding in de groep. Eerste achtervolger STVV telt drie punten, maar heeft wel een wedstrijd minder op de teller. De Truienaars trekken zondag naar KV Oostende, terwijl alle ogen dan gericht zijn op de Antwerpse derby tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk. Eupen is met twee op negen voorlaatste en heeft dit seizoen niet veel meer te winnen.

In Play-off IIa zijn alle wedstrijden van de derde speeldag reeds afgewerkt. Nadat Zulte Waregem eerder op zaterdag dankzij vier doelpunten van een ontketende Hamdi Harbaoui de vloer aanveegde met Moeskroen (5-1) om zo wat steviger aan de leiding te komen, ging tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven met 0-2 winnen op het veld van Waasland-Beveren na treffers van Julien Gorius (23.) en Nikola Storm (54.), twee voormalige smaakmakers uit de Jupiler Pro League. De thuisploeg beëindigde de wedstrijd wel met tien na de uitsluiting van invaller Joachim Van Damme (64.). Voor OHL de eerste zege in deze play-offs, Waasland-Beveren is puntenloos laatste.

KV Kortrijk is met zes punten dan weer de nieuwe nummer twee in de reeks dankzij een 0-2 overwinning op het veld van Lierse, na treffers van Jérémy Perbet (33.) en Abdul Ajagun (58.). Lierse moest de toegevoegde tijd nog met een man minder afwerken na rood voor invaller Mohamed Elgabas, die in twee minuten evenveel gele kaarten wist te verzamelen.

bron: Belga