Jupiler Pro League - Harbaoui veegt de vloer aan met Moeskroen

Zulte Waregem heeft zaterdag de openingswedstrijd van de derde speeldag in Play-off IIa met 5-1 gewonnen van Moeskroen, dat zijn leidersplaats moet afstaan aan de buren uit Waregem. Bij de thuisploeg was Hamdi Harbaoui uitblinker met vier doelpunten. Bij de rust stond er 2-1 op het scorebord aan de Gaverbeek na de openingstreffer na 23 minuten van de Tunesiër, die nadrukkelijk solliciteert naar een WK-selectie, de gelijkmaker van Teddy Mezague zes minuten later en de 2-1 van Davy De fauw nog eens enkele minuten later. Na de kampwissel zorgde Harbaoui op het uur van op de stip voor de 3-1. Ondanks de uitsluiting van Timothy Derijck na 76 minuten met twee keer geel dikte de Tunesiër met nog eens twee doelpunten (78. en 85.) aan tot 5-1.

Met zeven punten komt Essevee aan de leiding in POIIa, Moeskroen is tweede met één punt minder. De overige twee wedstrijden in deze reeks worden zaterdagavond (20u00) nog gespeeld. Waasland-Beveren krijgt dan tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven over de vloer, terwijl het geplaagde Lierse Kortrijk ontvangt.

In Play-off IIb staat er zaterdag slechts één wedstrijd op het programma. Daarin ontvangt leider Lokeren Eupen. Zondag staan de schijnwerpers op de Antwerpse derby tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk, KV Oostende ontvangt dan STVV.