Eupen rekent dit seizoen niet meer op Luis Garcia

Eupen rekent dit seizoen niet meer op Luis Garcia

Eersteklasser Eupen heeft zijn aanvoerder en spelmaker Luis Garcia de toestemming gegeven terug te keren naar Spanje om daar een trainerscursus te volgen, zo maakte de club vandaag bekend. De 37-jarige Spanjaard zou na zijn carrière graag trainer worden en heeft daar een aantal diploma’s voor nodig. De Spaanse Voetbalbond (RFEF) biedt momenteel een versnelde opleiding aan, waarin in zes weken de eerste twee licenties behaald kunnen worden. “Onder meer Raul, Xavi en Xabi Alonso nemen deel aan deze opleiding”, laat KAS Eupen weten. “Eupen steunt zijn aanvoerder en stelt hem tot het einde van dit seizoen vrij van trainingen en wedstrijden.”

Of de voormalige Spaanse international daarna nog terugkeert naar de Kehrweg, is niet meteen duidelijk. Zijn contract loopt er eind dit seizoen af. “We houden momenteel positieve gesprekken omtrent een contractverlenging voor volgend seizoen.”

Eupen kon zich pas op de slotspeeldag van de reguliere competitie verzekeren van een verlengd verblijf in eerste klasse en staat in Play-off IIb momenteel met twee punten uit evenveel wedstrijden op de voorlaatste plaats, waardoor er dit seizoen niet veel meer te winnen of te verliezen valt. Vanavond gaan ze op de derde speeldag op bezoek bij de leider uit Lokeren.

bron: Belga