Chelsea kruipt na rust recht bij Southampton, Hazard maakt eerste goal in twee maanden

Chelsea kruipt na rust recht bij Southampton
Chelsea kruipt na rust recht bij Southampton

Chelsea heeft vandaag de openingswedstrijd van de 33e speeldag in de Premier League naar zijn hand gezet. De Blues wonnen met 2-3 bij Southampton en blijven zo (een beetje) in de running voor de top 4 in Engeland, die zekerheid geeft over deelname aan de Champions League volgend seizoen. Eden Hazard vond voor het eerst in twee maanden de weg naar de netten bij Chelsea. Chelsea toonde zich voor rust volledig onmondig in het St. Mary’s Stadium. Een rush van Southampton-linksachter Ryan Bertrand (ex-Chelsea) was het enige hoogtepunt van de eerste 45 minuten. Hij vond voor doel Dusan Tadic (21.), die simpel Courtois het nakijken gaf, 1-0.

Na de pauze leek het van kwaad naar erger te gaan voor de Blues. De Pool Bednarek, die zijn debuut maakte in de Premier League, trapte de thuisploeg op het uur op 2-0. Bij Chelsea kreeg Hazard het op zijn heupen. De Rode Duivel gooide een bal in het gezicht van Hoedt en bekocht dat met geel. Maar de Londenaars waren wel ineens wakker. In acht dolle minuten kroop Chelsea helemaal recht. Eerst kopte Giroud (70.) de aansluitingstreffer binnen, vervolgens rondde Hazard (75.) een lang uitgesponnen aanval af en ten slotte was het opnieuw Giroud (78.) die van dichtbij voor de winning goal zorgde. Hazard mocht vier minuten voor tijd gaan rusten, Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd.

In de tussenstand komt Chelsea als vijfde voorlopig terug tot op zeven punten van nummer vier Tottenham. De Spurs ontvangen later op de dag leider Manchester City, dat bij winst zondag kampioen kan worden als Manchester United verliest van rode lantaarn West Bromwich Albion. Southampton blijft onderaan in de problemen. Het staat achttiende, de eerste degradatieplaats in de Premier League.

Bron: Belga