België roept op onderhandelingsproces van Genève te hernemen onder toezicht van VN

België roept op onderhandelingsproces van Genève te hernemen onder toezicht van VN

België heeft begrip voor de aanvallen van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk tegen vermoedelijke gifgasfaciliteiten in Syrië. Ons land roept op om het onderhandelingsproces van Genève te hernemen onder het toezicht van de Verenigde Naties om een politieke oplossing te vinden voor dit conflict. Dat meldt Buitenlandse Zaken deze ochtend. België veroordeelt sterk elk gebruik van chemische wapens. “Want dat is een flagrante schending van het internationale recht. Ons land begrijpt dus de militaire actie van zijn Amerikaanse, Franse en Britse partners in Syrië. Hun doelen waren gericht op productieplaatsen, die ze hebben geïdentificeerd”, luidt het in een mededeling van Buitenlandse Zaken.

Voorts betreurt Brussel de blijvende blokkering in de VN-Veiligheidsraad. “Onze gezamenlijke veiligheid verdient overlegde acties van de internationale gemeenschap. België roept op om het onderhandelingsproces van Genève te hernemen onder het toezicht van de VN om een politieke oplossing te vinden voor dit conflict. Ons land werkt vastberaden mee in de strijd tegen straffeloosheid voor alle zware misdaden tegen het internationale recht die in Syrië zijn begaan.”

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zullen over deze situatie overleggen tijdens de raad Buitenlandse Zaken van maandag.

bron: Belga