Amerikaanse studente gaat viraal met controversiële foto

Amerikaanse studente gaat viraal met controversiële foto
Twitter / Brenda Spencer

In Amerika is grote ophef ontstaan nadat een Amerikaanse studente het wapendebat in de VS op scherp zette met één enkele foto. Brenna Spencer poseerde met een ‘Women for Trump’-shirt en een handwapen in haar broek.

Brenna Spencer heeft een bericht gedeeld waar veel reactie op is gekomen. De 22-jarige studente wilde een originele foto maken omdat ze dit jaar afstudeert aan de universiteit van Tennessee. Deze deelde ze in een post op Twitter. Op de foto is ze te zien met een ‘Women for Trump-shirt aan en een wapen die uit haar broek steekt. Spencer wil met het bericht haar steun voor president Trump duidelijk maken én het behoud van het tweede amendment. Haar bericht is in enkele dagen al meer dan 100.000 keer geliket.

Spencer krijgt ook bakken met kritiek. Zelfs mensen die voor wapenbezit zijn vinden het smakeloos om er zo mee te pronken. De boodschap van Brenna gooit immers nog wat olie op het vuur van de wapendiscussie in de VS. Sinds de 19-jarige Nikolas Cruz op 15 februari 17 studenten neerschoot in Stoneman Douglas High School, woedt het debat weer volop. Aan nieuwszender ABC News vertelde Spencer dat zoveel ophef niet had verwacht. “Ik dacht wel dat ik de aandacht zou trekken, maar had dit nooit verwacht. Ik ben echt verbaasd dat het zoveel haat oproept.”

Gun Violence Archive

Volgens de Gun Violence Archive vielen in de eerste honderd dagen van dit jaar in de Verenigde Staten 3.889 doden door wapengeweld. 164 kinderen werden neergeschoten, er waren 62 mass shootings en 451 schoten werden per ongeluk gelost.