Twee cipiers met drugs betrapt bij controleactie in Voeren

Twee cipiers met drugs betrapt bij controleactie in Voeren

Bij de controleactie Panoramix langs de E25 in Voeren, waaraan een twintigtal Spaanse politiemensen met drugshond deelnamen, zijn gisteravond twee cipiers betrapt die drugs op zak hadden. Over het algemeen waren de aangetroffen drugs cocaïne en cannabis. De politie stelde in totaal 25 processen-verbaal op wegens drugsbezit. Zestien van de 25 werden als vereenvoudigde processen-verbaal opgesteld voor gebruikershoeveelheden drugs. Bij zes pv’s inzake drugs gebeurde de afhandeling via de onmiddellijke minnelijke schikking, waarbij de betrapte personen meteen via een bankterminal de boete konden betalen. Vier processen-verbaal werden op de gewone manier afgehandeld, omdat er minderjarigen bij betrokken waren.

De politie stelde drie pv’s op voor verboden wapendracht. Het ging om slagwapens. Eentje betaalde de onmiddellijke minnelijke schikking door betaling via een terminal. Bij de controle, die tot 23 uur duurde, troffen de agenten drie personen aan die voor verhoor geseind stonden. De lokale politie Voeren maakte de resultaten vandaag bekend.

De deelname van de Spaanse politiemensen kaderde in hun opleiding bij de dienst hondensteun van de federale politie in Neerhespen (Linter). De Voerense politie houdt geregeld controles langs de E25, die de verbinding vormt tussen Nederland en Luik en waar veel drugstoeristen passeren.

bron: Belga