Belgische die overleed in Martinique was Brusselse PS-politica

De Belgische toeriste die woensdag dood werd aangetroffen in Martinique, was een actief lid van de PS in Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft een woordvoerder van de Brusselse afdeling van de PS gemeld. Ze zou zich kandidaat stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De vrouw was met haar gezin in Martinique toen ze woensdag overleed. Ze werkte voor Citydev, een bedrijf dat instaat voor de stedelijke ontwikkeling in het Brussels gewest, en was bestuurder bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, aldus de PS-woordvoerder. Bij de vorige federale verkiezingen stond de vrouw op de veertiende plaats op de Brusselse PS-lijst.
Buitenlandse Zaken heeft geen details vrijgegeven over de omstandigheden van het overlijden. Volgens verschillende media zou de vrouw geklaagd hebben over hoofd- en maagpijn. Er komt een lijkschouwing.
De Brusselse Franstalige socialisten hebben via Facebook hun medeleven geuit. “We zijn vandaag in shock, onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden in deze zeer pijnlijke periode. We zullen je glimlach en je inzet meenemen bij elke volgende stap die we zetten.”

bron: Belga