Arsenal/Atlético Madrid en Marseille/Salzburg in halve finales Europa League

Arsenal/Atlético Madrid en Marseille/Salzburg in halve finales Europa League
Arsenal/Atlético Madrid en Marseille/Salzburg in halve finales Europa League

Arsenal neemt het op tegen Atlético Madrid en Olympique Marseille ontmoet Salzburg in de halve finales van de Europa League voetbal. Dat blijkt na de loting van vandaag op de hoofdzetel van de Europese Voetbalbond in het Zwitserse Nyon. Arsenal schakelde in de kwartfinales CSKA Moskou uit. Na de 4-1 zege in de heenmatch speelden de Gunners 2-2 gelijk in de Russische hoofdstad.

Atlético Madrid schaarde zich gisteren bij de laatste vier ondanks een 1-0 nederlaag bij Sporting Lissabon. Los Rojiblancos, die in 2010 en 2012 de Europa League-trofee op zak staken, hadden de heenmatch met 2-0 gewonnen.

Na een spektakelstuk in het Stade Vélodrome (5-2) knokte Marseille zich voorbij Leipzig. De Duitsers konden zo hun 1-0 voorsprong uit de heenmatch niet verzilveren.

Salzburg knikkerde verrassend het Lazio Rome van Jordan Lukaku uit het toernooi. Ondanks een 4-2 zege in de heenmatch gaf het team van Simone Inzaghi de kwalificatie nog uit handen in de Red Bull Arena: 4-1.

Dit seizoen stonden Marseille en Salzburg al tegenover elkaar in de groepsfase van de Europa League. In Oostenrijk haalde Salzburg het met 1-0, op het veld van Marseille hielden beide teams elkaar in evenwicht (0-0).

De halve finales worden op 26 april (heen) en 3 mei (terug) afgewerkt. De finale gaat op 16 mei door in het stadion van Lyon. Arsenal en Marseille spelen eerst thuis.

Bron: Belga