Verkeer richting Brussel week lang over twee rijstroken op E40 in Merelbeke

Het Agentschap Wegen en Verkeer start morgen met de afbraak van een oude brug op de E40 in Merelbeke. Om de werken veilig te laten verlopen, wordt rond de middag de rechterrijstrook richting Brussel ingenomen. Als het weer meezit en de technische omstandigheden op de werf vlot verlopen, zullen de werken een week duren. Aan de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. Het verkeer houdt best rekening met vertraging en langere reistijden. De aannemer start morgenmiddag met de afbraak van de oude brug. In het midden van de snelweg worden de damplanken weggehaald. Om deze klus veilig te laten verlopen wordt de rechterrijstrook van de E40 richting Brussel ingenomen. Deze werken duren maximaal één week. Er zal ook tijdens het weekend gewerkt worden.

Voor het verkeer richting de kust verandert er niets, daar blijven drie versmalde rijstroken beschikbaar. Het verkeer richting Brussel rijdt gedurende de werken over twee rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u aan de werfzone in de beide richtingen.

Om de hinder te beperken werkt de aannemer elke dag tussen 9.00 uur en 16.00 uur op het afgesloten rijvak richting Brussel. Op deze manier worden de ochtend- en avondspits zo veel mogelijk ontzien.

bron: Belga