Minnesota verovert laatste ticket voor play-offs NBA

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Minnesota Timberwolves hebben zich als zestiende en laatste club verzekerd van een plek in de play-offs van de NBA. Op de slotspeeldag van de reguliere competitie versloeg het team uit Minneapolis in het Target Center gisterenavond rechtstreeks concurrent Denver na verlenging met 112-106. Jimmy Butler (31 punten) en Karl-Anthony Towns (26 punten, 14 rebounds) leidden de thuisploeg naar de cruciale overwinning, die het achtste en laatste ticket in de Western Conference opleverde.

Het is voor Minnesota van 2004 geleden dat de club zich kon plaatsen voor de play-offs. Daarin wacht in de eerste ronde Houston, dat de competitie in het westen als nummer 1 afsloot. De Rockets verloren gisteren, zonder vedetten James Harden en Chris Paul, hun laatste partij met 96-83 in Sacramento.

Met 65 overwinningen en 17 nederlagen is Houston met grote voorsprong de sterkste ploeg in de reguliere competitie. Toronto wint de Eastern Conference met 59 zeges en 23 nederlagen.

Titelverdediger Golden State is tweede in het westen en treft in de eerste ronde van de play-offs San Antonio. De andere affiches zijn Oklahoma City/Utah en Portland/New Orleans.

In het oosten neemt Toronto het op tegen Washington. Boston speelt tegen Milwaukee, Philadelphia staat tegenover Miami en vicekampioen Cleveland gaat het duel aan met Indiana.

bron: Belga