Jolien Verschueren komt dit jaar niet meer in actie, verwijderde gezwel bleek kwaadaardig

Jolien Verschueren komt dit jaar niet meer in actie

Veldrijdster Jolien Verschueren zal dit jaaar niet meer in actie komen. Dat deelde haar ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice deze avond mee op haar website. Bijkomend onderzoek na haar hersenoperatie vorige week dinsdag bracht aan het licht dat het verwijderde gezwel “niet goedaardig” was. “Aanvullende behandeling is noodzakelijk”, klonk het. Jolien Verschueren werd vorige week dinsdag geopereerd aan een gezwel in de hersenen. Dat kwam drie jaar geleden al naar voren tijdens een scan na een val op training, maar meer dan ‘opvolging’ bleek toen niet nodig. Onlangs werd tijdens een check-up duidelijk dat het gezwel toch gegroeid was, waarna onmiddellijk werd beslist over te gaan tot het wegsnijden ervan. Daar zijn de artsen in geslaagd, maar na verder onderzoek blijkt de verwijderde tumor niet goedaardig te zijn.

“En dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling”, legde Jens Demanet, teamdokter van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, uit. “Daar wordt zo snel mogelijk mee gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen.”

Zelf bleef Verschueren strijdvaardig onder het slechte nieuws. “Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij. Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.” Verschueren is ondertussen uit het ziekenhuis ontslagen en verblijft thuis in haar vertrouwde omgeving.

bron: Belga