Europa League - Marseille bereikt halve finales na doelpuntenfestival, Arsenal houdt CSKA in bedwang

Olympique Marseille is er donderdag in geslaagd Red Bull Leipzig uit de kwartfinales van de Europa League te kegelen. Het zette de 1-0 uit de heenwedstrijd recht door met 5-2 te winnen. CSKA Moskou legde Arsenal nog even het vuur aan de schenen, maar had aan het 2-2-gelijkspel niet genoeg om door te stoten (heen: 4-1). Marseille, dat een 1-0-achterstand had goed te maken, kreeg al na twee minuten een goal om de oren. Augustin zette een actie op, maar duwde de bal te ver weg om zelf te trappen. De ingelopen Bruma twijfelde niet en opende de score voor Leipzig. Maar Marseille kwam dankzij een owngoal meteen op gelijke hoogte. Een doorgekopte hoekschop kwam via Stefan Ilsanker (6.) in eigen doel terecht.

Nog voor de klok op tien minuten stond bracht Bouna Sarr (9.) de Zuid-Fransen op voorsprong. De Guineeër duwde na twee pogingen van Morgan Sanson de 2-1 tegen de netten. Het dak ging van het Stade Vélodrome toen Dimitri Payet zijn trap vanuit de tweede lijn in de winkelhaak krulde. Scheidsrechter Björn Kuipers keurde het doelpunt echter terecht af wegens een trekfout van Mitroglou. Marseille mocht in de 39e minuut wel vieren. Florian Thauvin devieerde een vrije trap van Payet voorbij de Hongaarse doelman Gulacsi.

In de tweede helft beet Leipzig terug. Zo maakte Augustin (55.) er op een geniale assist van Naby Keita 3-2 van, waardoor zijn team opnieuw virtueel geplaatst was. De Duitse vreugde was maar van korte duur, want vijf minuten later krulde Payet met de buitenkant van zijn rechter de 4-2 in de kruising. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Leipzig nog een hoekschop, waarop ook doelman Gulacsi zijn kans waagde. Daardoor kon Hiroki Sakai op de counter de 5-2 in een open doel binnen duwen.

Na de 4-1 in Londen kon Arsenal met een gerust gemoed naar Moskou trekken. Daar opende Fedor Chalov echter na 39 minuten de score voor de thuisploeg. Het werd pas echt bibberen voor de Gunners toen Kirill Nababkin in de 50e minuut de score op de rebound verdubbelde. Danny Welbeck gaf Arsenal opnieuw wat ademruimte door op een steekpass van Mohamed Elneny de 2-1 naast Igor Akinfeev te plaatsen. Ver in de blessuretijd legde Aaron Ramsey (90.+2) de eindscore vast.