BMC trekt met Van Avermaet en Teuns naar Nederlandse klimklassieker

door
Belga
Leestijd 1 min.

Greg Van Avermaet rijdt zondag met de Amstel Gold Race zijn laatste voorjaarsklassieker. Hij start als kopman bij BMC, dat ook Dylan Teuns in stelling brengt. De rest van het team bestaat uit de Italianen Alberto Bettiol, Damiano Caruso en Alessandro De Marchi, de Australiër Simon Gerrans en de Zwitser Michael Schär.

Van Avermaet staat voor de achtste keer aan de start van de Gold Race. Zijn beste uitslag is een vijfde plaats in 2015. Vorig seizoen, toen hij in het voorjaar de zeges opstapelde, eindigde de Waaslander als twaalfde.

"De Gold Race wordt mijn laatste lenteklassieker. Ik ben altijd gemotiveerd om het goed te doen in die wedstrijd want ik hou van het parcours met zijn korte beklimmingen", legt de olympisch kampioen uit. "We hebben een sterke ploeg en ik kijk uit naar zondag."

Dylan Teuns toonde met een elfde plaats in de Ronde van het Baskenland en een zevende plaats in de Brabantse Pijl zijn goeie vorm. De 26-jarige BMC-renner voelt zich klaar voor de klimklassiekers. "Ik heb me lang voorbereid op de wedstrijden die eraan komen en ik kijk erg uit naar de volgende tien dagen", benadrukt Teuns, die vorig jaar derde werd in de Waalse Pijl. "De Amstel bijt de spits af en het is een race die mij ligt. Ik heb vertrouwen in mijn vorm en ik ben gemotiveerd om voor mezelf en het team goed te presteren."

bron: Belga