Bijzondere vergadering Brits kabinet over Syrië deze namiddag

Bijzondere vergadering Brits kabinet over Syrië deze namiddag
Bijzondere vergadering Brits kabinet over Syrië deze namiddag

Het Brits kabinet beraadt zich deze namiddag tijdens een bijzondere vergadering over de te volgen strategie in de crisis over Syrië. Daarbij zal het ook gaan om een mogelijke participatie aan een dreigende militaire aanval. Premier Theresa May heeft de ongeplande vergadering op de agenda geplaatst, bevestigde een regeringswoordvoerder desgevraagd in Londen. De verantwoordelijken voor de vermoede aanval met gifgas moeten volgens de regeringsleidster “rekenschap afleggen”. Alle indicaties wijzen in de richting van het Syrisch regime, klinkt het. May stelt zich voorlopig echter wat voorzichtiger op dan de Amerikaanse president Donald Trump en het Franse staatshoofd Emmanuel Macron, die met aanvallen dreigen.

Britse onderzeeërs bevinden zich volgens overeenstemmende mediaberichten al in positie en binnen bereik om kruisraketten naar Syrië af te vuren. Het ministerie van Defensie weigerde alle commentaar.

Labour-voorzitter Jeremy Corbyn uit de oppositie eist inmiddels dat het parlement in Londen wordt betrokken bij beslissingen over Syrië. “Het parlement moet bij militaire operaties altijd inspraak hebben”, zei hij.

Bron: Belga