Speciale heruitgave van Harry Potter-boeken voor twintigste verjaardag

Fans van Harry Potter, spits de oren. Er komt een heruitgave van de fantasie-boeken ter gelegenheid van de twintigste verjaardag in Amerika. Veel aandacht gaat naar de nieuwe covers getekend door Brian Selznick.
door
laurens.vantomme
Leestijd 2 min.

De Amerikaanse uitgever Scholastic brengt de zeven boeken opnieuw uit om de twintigste verjaardag van de reeks te vieren. Illustrator Brian Selznick kreeg de opdracht om voor speciaal ontworpen kaften te zorgen. Samen vormen ze een groot geheel om alle belangrijke gebeurtenissen in het verhaal samen te vatten. "Een van de meest uitdagende aspecten in het proces was om zeven covers te tekenen, die ook op zichzelf zouden kunnen staan terwijl ze samen ook een mooi groot beeld zouden moeten vormen", vertelt Selznick.

After seeing the #harrypotter 20th Anniversary book covers announced, I joined them up in Photoshop and it's beautiful! @jk_rowling pic.twitter.com/D6o1Jwb8y1

— AJ ?? (@cupofdragons) 10 april 2018

Selznick is zelf een fervente fan van de reeks en zag deze opdracht gepaard gaan met een grote verantwoordelijkheid. "Dit project kwam met een grote verantwoordelijkheid naar zowel het verhaal als naar de lezers toe", zegt de Amerikaan. "Ik ben opnieuw in de boeken gedoken en werd vooral geraakt door de relaties tussen de personages in de magische wereld van J.K. Rowling en ik wilde dat laten zien op de covers."

Verzamelaarsbox

De boeken komen in juli uit in de Verenigde Staten. In september volgt een speciale verzamelaarsbox die ook door Selznick is ontworpen en waarin alle boeken in een keer te vinden zijn.

ICYMI, yesterday, we revealed the covers for the new 20th anniversary editions of Harry Potter! How many details can you spot? pic.twitter.com/GH0lmjwDJF

— Scholastic (@Scholastic) 11 april 2018