Zeven doden bij botsingen met ordediensten in Kasjmir

Zeven doden bij botsingen met ordediensten in Kasjmir
Zeven doden bij botsingen met ordediensten in Kasjmir

Minstens zeven mensen, onder wie drie burgers, zijn gedood bij botsingen tussen de ordetroepen en inwoners van het Indiase deel van Kasjmir, waar het onrustig is door een separatistische opstand. De Indiase troepen schoten in het district Kulgam in het zuiden van Kasjmir drie gewapende mannen dood en een burger die als menselijk schild gebruikt zou zijn. Daarop trokken honderden inwoners de straat op die anti-Indiase slogans riepen en met stenen gooiden naar de regeringstroepen. De troepen reageerden met echte en rubberen kogels en met traangas.

“Twee burgers lieten het leven terwijl ze de plaats van de confrontatie naderden”, zei de chef van de lokale politie, Shesh Paul Vaid. Een soldaat die bij de botsingen gewond raakte, stierf later in een militair hospitaal, voegde hij eraan toe.

Kasjmir is de facto verdeeld tussen India en Pakistan, maar sinds 1947 liggen New Delhi en Islamabad overhoop over de controle over de regio. In dit sluimerende conflict woedt een separatistische opstand in het Indiase deel. Sinds begin dit jaar laait het geweld op. Daarbij viel al een honderdtal doden.

Bron: Belga