UEFA roept Pep Guardiola en Liverpool op matje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester City-coach Pep Guardiola wordt door de Europese Voetbalbond vervolgd wegens "ongepast gedrag" en zijn verwijzing naar de tribunes tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (1-2 nederlaag). De UEFA roept ook Liverpool op het matje omdat vuurwerk werd afgestoken in het Etihad Stadium. Ook gooiden de Liverpool-supporters met voorwerpen. Beide zaken worden behandeld op 31 mei. Een kwade Guardiola ging tijdens de rust op het veld verhaal halen bij ref Antonio Mateu Lahoz, nadat die een doelpunt van Leroy Sané onterecht had afgekeurd wegens buitenspel. De coach van Manchester City mocht de tweede helft vanuit de tribunes volgen. Het "ongepast gedrag" waarover de UEFA het heeft, betreft de communicatie van Guardiola met de bank na de pauze. Volgens artikel 69 van het disciplinair reglement van de UEFA is dat verboden.

Liverpool keek al tegen vier aanklachten van de UEFA aan na de heenmatch van de kwartfinale (vuurwerk, gooien van voorwerpen, vernielingen en rellen). Voor die wedstrijd werd de bus van City aangevallen nabij Anfield. Die zaak wordt eveneens op 31 mei behandeld.

Na de 3-0 zege in de heenmatch, verzekerde Liverpool zich met een 1-2 overwinning in de terugwedstrijd van een stek in de halve finales van het kampioenenbal.

bron: Belga