Tim Wellens: "Ik zie de komende tien dagen rooskleurig tegemoet"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vorig jaar moest Tim Wellens nog genoegen nemen met een vierde plaats. Dit jaar kon hij uittredend winnaar Sonny Colbrelli achter zich houden voor de zege in de Brabantse Pijl. Wellens rondde een solo, die hij opzette op acht kilometer van de finish, knap af. Aan de eindmeet betuigde Wellens nog eer aan de overleden Michael Goolaerts door naar de hemel te kijken en zijn wijsvinger naar boven te richten. "Het scenario klopte helemaal. Tosh Van der Sande van onze ploeg reed een tijdlang op kop zodat wij niet hoefden te werken. Bovendien had ik superbenen. Toen Tosh gegrepen werd, effende Jelle Vanendert het pad voor mijn solo", begon Tim Wellens. "Meteen ben ik dan vol doorgegaan, ook al was het achtervolgend groepje redelijk omvangrijk. Ik had nog wel wat reactie verwacht, maar hoopte dat die niet georganiseerd tot stand zou komen. Dat speelde volledig in mijn kaart."

Manager Marc Sergeant had al aangegeven dat hij veel van het duo Benoot-Wellens verwachtte in de klimklassiekers. Bij de eerste koers was het al meteen prijs. "Ik win niet alleen, Tiesj Benoot wordt ook nog eens netjes derde. Dat zegt veel over onze conditie", vervolgde Wellens. "Ik zeg nu niet dat ik de komende koersen ook ga winnen, maar ik zie wat komt wel heel rooskleurig in. Dit is een belangrijke en deugddoende zege. Er zijn vier kansen om de zogenaamde Ardennenklassiekers te winnen en de eerste is al binnen. Ik weet dat de Brabantse Pijl niet hetzelfde niveau heeft als de Amstel Gold Race of Luik-Bastenaken-Luik, maar dit is toch een koers in België en dus heel belangrijk voor ons team en de sponsors."

Deze editie van de Brabantse Pijl was er een met een eerbetuiging en rouwlint voor Michael Goolaerts. "Daarom ook dat ik niet al te uitbundig het zegegebaar maakte. Ik betuigde mijn eer aan Michael Goolaerts door naar de hemel te wijzen en te kijken. Ook al kende ik die jongen persoonlijk niet echt goed, hetgeen gebeurde is immens triest en het is tenslotte toch een collega-renner", besloot Tim Wellens.

bron: Belga