Nog niet duidelijk of verdwijning Duitse topman in Alpen ongeluk of misdrijf is

Nog niet duidelijk of verdwijning Duitse topman in Alpen ongeluk of misdrijf is

Het is nog niet duidelijk of de verdwijning van Karl-Erivan Haub, de topman van de Duitse retailgroep Tengelmann, in de Alpen het gevolg is van een ongeval of van een misdrijf. Dat heeft de procureur van Oberwallis aangekondigd tijdens een persconferentie. Ondertussen gaat de zoektocht naar de man verder, ondanks het slechte weer. De 58-jarige Haub is sinds zaterdag vermist. Hij zou met een kabelbaan de Kleine Materhorn opgetrokken zijn, naar een hoogte van zowat 3.820 meter. Sindsdien werd niets meer van hem gehoord. Hij was in Zwitserland om te trainen voor de Patrouille des Glaciers, een race die plaatsvindt van 17 tot 21 april. Hij is een ervaren skiër, die de regio goed kent.

Tussen de 40 en 50 reddingswerkers kammen een zone van 240 vierkante kilometer uit. Er werden ook verschillende helikopters met warmtecamera’s ingezet. Volgens reddingswerkers is er een “minieme kans” dat de man nog levend wordt teruggevonden. Haub had op het moment van zijn verdwijning enkel een dunne jas aan, en hij had een kleine rugzak bij zich.

De familie van de man heeft een groot bedrag betaald voor de reddingsoperatie. “Op een bepaald moment moet je je echter afvragen of het nog zin heeft om de operatie voort te zetten”, aldus het hoofd van de reddingsdiensten van Zermatt.

De Tengelmann groep is de eigenaar van Kik, de grootste discountketen voor kledij en textiel in Duitsland, en van OBI, een keten van doe-het-zelfzaken actief in verschillende Europese landen. Volgens het economisch tijdschrift Manager-Magazin wordt het vermogen van de Haub-familie geschat op 4,2 miljard euro.

bron: Belga