Rechtstreeks WK-ticket ver weg voor Red Flames na nederlaag in Italië

Rechtstreeks WK-ticket ver weg voor Red Flames na nederlaag in Italië
Rechtstreeks WK-ticket ver weg voor Red Flames na nederlaag in Italië

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg heeft vandaag zijn vijfde kwalificatiewedstrijd voor het WK van volgend jaar in Frankrijk verloren. Italië was in Ferrara met 2-1 te sterk. Beiden ploegen tastten elkaar in de beginfase af. In de 37e minuut kwam België op voorsprong. Vanmechelen werd foutief afgestopt in de zestien en Janice Cayman (37.) zette de elfmeter feilloos om. De thuisploeg reageerde snel, en Rosucci (42.) strafte vrij laks verdedigen af. Nog voor de pauze kreeg Italië een reuzenkans op de 2-1, maar Guagni miste haar schot volledig.

Italië voerde in de tweede periode de druk op, maar kon geen grote kansen afdwingen. Aan de overkant kreeg Wullaert plots een mogelijkheid, maar de Italiaanse goalie redde haar kopbal. De thuisploeg scoorde dan toch het tweede doelpunt, Girelli (80.) trapte van kortbij de bal tegen de netten. De Flames moesten op zoek naar de gelijkmaker, maar Italië kwam nog het dichtst bij een doelpunt. De pegel van Giugliano vloog tegen de paal.

De groepswinst lijkt na deze nederlaag onmogelijk voor de Belgen. Italië staat in de stand immers aan kop met het maximum van achttien punten. België is tweede met tien punten en een match minder. Nadien volgen Portugal (4 ptn), Roemenië (3) en Moldavië (0). De Red Flames moeten nog drie kwalificatiewedstrijden afwerken: naar rode lantaarn Moldavië (10/06), naar Roemenië (31/08) en thuis tegen Italië (04/09).

De zeven groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK in Frankrijk (7 juni – 7 juli 2019). De vier beste tweedes spelen barrages in twee rondes: halve finales (heen 1 oktober 2018, terug 9 oktober) en een finale (heen 5 november 2018, terug 13 november). De winnaar daarvan heeft ook een WK-ticket beet.

Bron: Belga