Kwal. WK voetbal (v) – “Wij scoorden niet en Italië wel”, stelt bondscoach Ives Serneels na dure nederlaag

Kwal. WK voetbal (v) - "Wij scoorden niet en Italië wel"

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg kon zich dinsdag niet herstellen van het tegenvallende gelijkspel van vrijdag tegen Portugal (1-1). De Red Flames verloren op bezoek in Italië met 2-1. Na de nederlaag lijkt groepswinst en het bijhorende rechtstreekse ticket voor het WK van 2019 in Frankrijk onmogelijk. “Het is een harde klap maar we moeten hieruit leren voor de toekomst”, reageerde bondscoach Ives Serneels. “De individuele kwaliteiten van Italië haalden vandaag de bovenhand”, analyseerde Serneels. “Ik vind dat we er als groep alles aan gedaan hebben om onze taken in balbezit en balverlies zo goed mogelijk uit te voeren. Dat stemt me tevreden. Tijdens de wedstrijd waren er kansen voor ons en voor Italië, met het verschil dat wij niet scoren en zij wel.”
“Dit is uiteraard een harde klap maar het verlies moet tegelijk ook leerrijk zijn naar de toekomst toe voor mijn speelsters”, vervolgde de bondscoach. “De steun van onze fans was hier opnieuw fantastisch. We willen hen daarvoor iets teruggeven en tonen dat we er alles aan willen doen. Het was de afgelopen twee matchen gewoon iets te veel net niet. Maar ik verwijt niemand iets.”
Italië staat in de stand aan kop met het maximum van achttien punten. België is tweede met tien punten en een match minder. De zeven groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK in Frankrijk (7 juni – 7 juli 2019). De vier beste tweedes spelen barrages in twee rondes: halve finales (heen 1 oktober 2018, terug 9 oktober) en een finale (heen 5 november 2018, terug 13 november). De winnaar daarvan heeft ook een WK-ticket beet.

bron: Belga