Zes simpele trucjes die je onmiddellijk aantrekkelijker maken

Zeven simpele trucjes die je onmiddellijk aantrekkelijker maken
Unsplash / M. Surbatovic

Neen, het is heus niet nodig om je haar te verven, een streng dieet te volgen of een spray tan uit te proberen om je ‘sexiness’ factor de hoogte in te stuwen. Volgens de wetenschap zijn er zes simpele manieren die je ego een klein duwtje in de rug geven. 

1. Wees altruïstisch

Mensen vallen niet per se in zwijm voor iemand die intelligent is of een goedgevulde bankrekening heeft. Een altruïstische inborst is pas écht aantrekkelijk. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd is in het vakblad Evolutionary PsychologyHet onderzoek toonde aan dat vrouwen mannen verkiezen die geld geven aan een dakloze of die een kat uit een boom redden. Kortom, kerels die zich onbaatzuchtig gedragen.

2. Wees vrijgevig met metaforische complimenten

Onderzoekers van de University of Electronic Science and Technology of China zijn erachter gekomen dat metaforische complimenten het beste werken. Zo zullen vrouwen zich sneller gevleid voelen door zinnen als “Jouw ogen zijn even verfrissend als de ochtenddauw” dan door “Je lippen zijn ongelofelijk sexy”. Zulke subtiele complimenten zouden immers een indicatie zijn van intelligentie en creativiteit.

3. Kijk de andere direct in de ogen

Het is een publiek geheim dat diep in elkanders ogen staren een goede techniek is om te flirten, maar volgens een studie uit 2008 maakt het je ook aantrekkelijker. Geen blikken ontwijken én vaak lachen is dus de boodschap.

4. Kies voor rood

Heb je nood aan een beetje meer zelfvertrouwen? Breid je kleerkast dan uit met rode kledingstukken. In een onderzoek, dat gepubliceerd is in European Journal of Social Psychology, staat te lezen dat mensen zich meer sexy voelen als ze de kleur van de liefde dragen. Als vrouwen rood dragen, komen ze ook dominanter en succesvoller over bij mannen.

5. Wandel met een zelfzekere tred

Zeker sinds de komst van de smartphone lopen veel mensen voorovergebogen, met hangende schouders en de neus gericht naar het toestel. Sexy is anders natuurlijk. Scheur daarom je blik los van het smartphonescherm en recht je rug. Volgens professor Kerri Johnson van de Cornell University doet een zelfzekere tred immers wonderen.

6. Geef af en toe eens een knikje

Een knipoog kan sommige mensen afschrikken, maar door simpelweg te  knikken met je hoofd kom je plots ontzettend charmant over. Volgens Japanse wetenschappers kom je dan sympathieker, hartelijk en innemend over.