Nieuwe details zijn bekend: Mayweather kruipt in de MMA-kooi met McGregor

Nieuwe details zijn bekend: Mayweather kruipt in de MMA-kooi met McGregor
AFP / E. Miller

Het lijkt alsof een nieuw gevecht tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather zo goed als zeker is. Deze keer zou de Ierse MMA-vechter de Amerikaanse bokskampioen ontvangen in de hem zo bekende achthoek. Maar Mayweather heeft wel enkele regels laten aanpassen.

Mayweather en McGregor zouden de details van een nieuwe kamp overeengekomen zijn. Dat blijkt toch uit tweets van Omar Al Raisi, de hoofdredacteur van The Sports Journal, het grootste sportkanaal van Dubai. Al Raisi citeert bronnen die hem vertelden dat het gevecht zou doorgaan in een achthoek. Dat is naturlijk vertrouwd terrein voor McGregor. De Ier kroonde zich in de vechtsport MMA twee jaar geleden tot kampioen bij de lichtgewichten.

Daarom zou Mayweather ervoor gezorgd hebben dat hij niets volledig kansloos is door de regels van de kamp wat aan te passen. Zo zouden de twee kemphanen niet mogen trappen en hun ellebogen en knieën niet mogen gebruiken. De ‘clinch’, een bekende greeptechniek uit het worstelen, zou wel toegelaten zijn.

McGregor slaat en bokst zich in problemen

De details komen nu naar boven omdat het gevecht eigenlijk vorig weekend officieel aangekondigd moest worden. Het plan was om McGregor aan persconferentie te laten bijwonen op de persdag van de UFC, de grootste MMA-bond, waarin hij zijn terugkeer naar de sport zou aankondigen. In een adem kon hij dan de kamp tegen Mayweather promoten. Maar de Ier werkte zich in heel wat problemen op het event. Hij viel een busje met collega-vechters aan nadat bekendraakte dat hij zijn titel bij de lichtgewichten zou kwijtraken (zie hieronder).

De opvliegende vechter is momenteel voorlopig vrij op borg, maar houdt zich gedeisd. McGregor heeft wel nog steeds een licentie en zou dus in theorie kunnen vechten. Dat zal hij ook wel willen, want de bokswedstrijd tegen Mayweather leverde een aardige duit op. De Amerikaan wandelde weg met zo’n 81 miljoen euro, de Ier streek 24 miljoen euro. Dana White, de grote man bij de UFC, liet al weten dat er voor Mayweather een dikke cheque te wachten ligt als hij de achthoek wil betreden.