Britse supermarkt verwijdert palmolie uit alle huisproducten

Ons voedsel bevat zo'n grote hoeveelheid palmolie, dat we aan een verschroeiend tempo bossen moeten kappen. Supermarktketen Iceland wil het goede voorbeeld geven en zal tegen het einde van 2018 alleen nog maar huisproducten verkopen zonder palmolie. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Iceland, een Brits voedselwarenhuis dat zich specialiseert in diepvriesproducten, heeft palmolie uit de helft van hun huisproducten gehaald. Een volledige ban zal er komen tegen eind 2018. Managing direct Richard Walker: Zolang er geen garantie is dat palmolie niet bijdraagt aan de vernieling van het regenwoud, zeggen wij nee tegen destructieve producten. Er zal sowieso een meerkost zijn door de beslissing, maar die wordt niet aangerekend aan de consument.

Orangutans

Indonesië heeft de afgelopen jaren een gigantische hoeveelheid bos gekapt zodat er meer ruimte vrijkomt voor palmolieplantages. Gemiddeld sneuvelen er per uur 146 voetbalvelden aan regenwoud. Vooral de biodiversiteit lijdt onder deze vernielzucht. Tussen 1999 en 2005 halveerde het aantal Orangutan met meer dan 50%. Momenteel leven er nog zo'n 70.000 van de dieren in het wild.